Cim: Teleház

Tartalom:


A Rédicsi Teleház 1998-ban nyitotta meg kapuit a helyi önkormányzat és a Rédicsi Iskolakörzet Gyermekeiért Alapítvány összefogásával.

2000. júliusában a „Rédics és Vonzáskörzete Fejlődéséért” Közalapítvány vette át a működtetését.

Az eltelt 12 év bizonyítja a teleház, mint informatikai szolgáltató és közösségi pont szükségességét, elfogadottságát, hiszen mindazon lakossági igényre próbált és próbál ma is megoldást találni, amely a teleház hiányában egyébként vidéken nem volna elérhető a lakosság számára.

A teleház szolgáltatási rendszere nagyon széles körű és állandóan a lakossági igényekhez igazodik. Míg kezdetben a számítógépes és Internetes hozzáférés biztosítása volt a fő profil, addig mára a lakosság mellett a különféle intézmények és szervezetek igényeinek kiszolgálása, a velük való szinergikus együttműködés adja a teleház működésének alapját. (A legfőbb támogató és megrendelő Rédics Község Önkormányzata.)

2001 óta folyamatosan indulnak alapfokú számítógép-kezelői és ECDL tanfolyamok a teleházban, amelyeken mára már több mint 150 fő vett részt Rédicsről és a környékbeli településekről, ezáltal javítva az érdeklődő lakosság munkaerőpiaci helyzetén és informatikai írástudásán.

Mára már a teleház szinte az összes program és rendezvény szervezésében, bonyolításában szervesen részt vesz, továbbá a teleházban készül a helyi és a környékbeli rendezvények szórólapjainak, meghívóinak, plakátjainak a zöme is, illetve a helyi képújság, a www.redics.hu honlap tartalommal való megtöltésének is a teleház a színhelye.

2005. szeptembere óta Foglalkoztatási Információs Pont (FIP) is segíti a környéken élőket a munkahelykeresésében, az elhelyezkedésben.

A Teleház eMagyarország pontként működik, melynek keretében 5 Mbit/sec szélessávú internet elérést vehetnek igénybe felhasználóink.

 

A Teleházban eTanácsadó szakember segítsége is igénybe vehető Tóth Lajos személyében.

 

 

A teleház nyitva tartása:

Hétfő – Péntek:     8:00 – 16:00

Telefon:     06-92/553-012

Fax:         06-92/553-011

E-mail: redics@telehaz.hu

Hírek
Hirdetmények
Rendeletek
Rédics község
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pályázatok
 
 
 
 
 
Civil szervezetek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Intézmények
 
 
 
 
 
 
Gazdaság
 
Turizmus
 
 
 
Sport
 
 
Közérdekű információk
 
Vallás
 
 
Közérdekű adatok