Főoldal
 
Rédics község
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pályázatok
 
 
 
 
 
Civil szervezetek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Intézmények
 
 
 
 
 
 
Gazdaság
 
Turizmus
 
 
 
Sport
 
 
Közérdekű információk
 
Vallás
 
 
Közérdekű adatok
 
 
     
 
Hirdetmények
KÖTELEZŐ AGRÁRKAMARAI TAGSÁG!
2012-09-10 - 2012-09-30

 

 Kötelező az agrárkamarai tagság!

 

 

Az Országgyűlés 2012. július 12-én elfogadta az „Agrárkamarai” törvényt, mely 2012. augusztus 1-én lépett életbe. A törvény rendelkezése szerint minden természetes sze­mély és gazdálkodó szervezet agrárkamarai tag kell, hogy legyen, aki vagy amely agrár­gazdasági tevékenységet folytat.

A törvény előírja, hogy az agrár­kamarai tagságra kötelezettek 2012. szep­tember 30-ig kötelesek bejelentkez­ni az agrárkamarai nyilvántartásba és 5.000 Ft összegű regisztrációs díjat (kamarai hozzájárulás) fizetni. A kamarai hozzájárulás megfizetésé­nek határideje szintén 2012. szep­tember 30. A kamarai hozzájárulás nem egyenlő a kamarai tagdíjjal! A kamarai tagdíjat majd a kama­ra küldöttgyűlése fogja meghatározni, melynek legvégső határideje 2013. március 31.

A hozzájárulás megfizetése alól mentesülnek azok a gazdálkodó szervezetek, amelyek igazolják, hogy a regisztrációs díjat a kereskedelmi és iparkamara részére már befizették. A regisztráció során erről külön nyilatkozni is kell!

Ha valaki egyszerre több önálló vállalkozása révén is kötele­zett a kamarai tagságra, mert például őstermelő és gazdálkodó szervezet tulajdonosa egyben, akkor minden érintett vállalkozását külön kell regisztrálnia.

Nem kell regisztrálnia azoknak, akik tagjai a Magyar Állat­orvosi Kamarának, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növény­orvosi Kamarának, a Magyar Vadászkamarának vagy más va­dászati szakmai szervezetnek, illetve valamelyik hegyközségnek, de csak akkor, ha az e tagságukkal összefüg­gő tevékenységen kívül más agrár­gazdasági tevékenységet nem folytat­nak (erről külön nyilatkozniuk kell!).

Regisztrálni a Magyar Agrárkamara honlapján (www.agrarkamara.hu) található regisztrációs felületen lehet. A regisztráció során ki kell választania a felsorolt agrárgazdasági tevékenységek közül azt a tevékenységet, amely a vállalkozására leginkább jel­lemző. Fontos, hogy a regisztráló e-mail-címet is adjon meg. E-mail cím megadása abban az esetben is ajánlott, ha az ügyfél saját e-mail címmel nem rendelkezik, de van a környezetében olyan e-mail cím, amelyen az elektronikus küldeményekhez időszakosan hozzáfér (pl. családtag, ismerős). A kamara ezen az e-mail-címen fogja folyamatosan tájékoztatni a tagot az őket érintő fontos tudnivalókról. A regisztráláshoz szükség van az MVH regisztrációs számra, gazdálkodó szervezet esetében cégjegyzékszámra, adószámra, egyéni vállalkozó esetében a vállalkozói igazolvány számra, őstermelőnél az őstermelői igazolvány számára. Az MHV regisztrációs szám hiánya nem mentesít a regisztrációs kötelezettség alól!

A kamarai nyilvántartásba vétel és a választói névjegyzékbe kerülés az alábbi 3 feltétel együttes teljesülésekor történik meg: 1. A regisztráló letöltötte és kinyomtatta regisztrált adatainak visszaigazolását az online felületről, és azt aláírva elpostázta az ott megjelölt címre az 2. A kamarai hozzájárulás (kamarai nyilvántartási számának pontos feltüntetésével) beérkezett az elkülönített bankszámlára. 3. A regisztrációs iroda – a regisztrációs időszak lezárulása és a megfelelő adatellenőrzések után – visszaigazolta a regisztráció érvényességét.

 

A regisztráláshoz vegye igénybe a kamarai tanácsadó segítségét!

 

Somogyi Sándor
agrárkamarai tanácsadó

06- 30-374-28-14

 

« Vissza
 
 
 
Gyengénlátók számára.
Redics.hu vakok és gyengénlátók számára is olvasható verziója.
 
  Hirdetmények
 

POZIVNICA Cross-Culural Tool-Kit HR

 
 

MEGHÍVÓ Cross-Culural Tool-Kit HU

 
 

Rédics zártkerti besorolású területeinek infrastruktuláris fejlesztése

 
 

Rédics zártkerti besorolású területeinek infrastruktuláris fejlesztése

 
 

Tájékoztatás Gosztola község lakosságának

További hirdetmények
  Aktualitások
 

Rédicsi Hírmondó 8. szám
2017-01-02 15:31:26

 
 

Szilveszter Rédicsen
2016-12-30 20:40:41

 
 

Karácsonyi műsor a kultúrházban
2016-12-12 18:37:56

 
 

Házhoz megy a MIKULÁS
2016-11-18 17:53:33

 
 
UMFT
 
Magyar falu program
Impresszum Legyen a kezdőlapom Hozzáadás a kedvencekhez
Megtekintve 2546. alkalommal.