Főoldal
 
Rédics község
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pályázatok
 
Civil szervezetek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Intézmények
 
 
 
 
 
 
Gazdaság
 
Turizmus
 
 
 
Sport
 
 
Közérdekű információk
 
Vallás
 
 
Közérdekű adatok
 
 
     
 
Hirdetmények
KÖTELEZŐ AGRÁRKAMARAI TAGSÁG!
2012-09-10 - 2012-09-30

 

 Kötelező az agrárkamarai tagság!

 

 

Az Országgyűlés 2012. július 12-én elfogadta az „Agrárkamarai” törvényt, mely 2012. augusztus 1-én lépett életbe. A törvény rendelkezése szerint minden természetes sze­mély és gazdálkodó szervezet agrárkamarai tag kell, hogy legyen, aki vagy amely agrár­gazdasági tevékenységet folytat.

A törvény előírja, hogy az agrár­kamarai tagságra kötelezettek 2012. szep­tember 30-ig kötelesek bejelentkez­ni az agrárkamarai nyilvántartásba és 5.000 Ft összegű regisztrációs díjat (kamarai hozzájárulás) fizetni. A kamarai hozzájárulás megfizetésé­nek határideje szintén 2012. szep­tember 30. A kamarai hozzájárulás nem egyenlő a kamarai tagdíjjal! A kamarai tagdíjat majd a kama­ra küldöttgyűlése fogja meghatározni, melynek legvégső határideje 2013. március 31.

A hozzájárulás megfizetése alól mentesülnek azok a gazdálkodó szervezetek, amelyek igazolják, hogy a regisztrációs díjat a kereskedelmi és iparkamara részére már befizették. A regisztráció során erről külön nyilatkozni is kell!

Ha valaki egyszerre több önálló vállalkozása révén is kötele­zett a kamarai tagságra, mert például őstermelő és gazdálkodó szervezet tulajdonosa egyben, akkor minden érintett vállalkozását külön kell regisztrálnia.

Nem kell regisztrálnia azoknak, akik tagjai a Magyar Állat­orvosi Kamarának, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növény­orvosi Kamarának, a Magyar Vadászkamarának vagy más va­dászati szakmai szervezetnek, illetve valamelyik hegyközségnek, de csak akkor, ha az e tagságukkal összefüg­gő tevékenységen kívül más agrár­gazdasági tevékenységet nem folytat­nak (erről külön nyilatkozniuk kell!).

Regisztrálni a Magyar Agrárkamara honlapján (www.agrarkamara.hu) található regisztrációs felületen lehet. A regisztráció során ki kell választania a felsorolt agrárgazdasági tevékenységek közül azt a tevékenységet, amely a vállalkozására leginkább jel­lemző. Fontos, hogy a regisztráló e-mail-címet is adjon meg. E-mail cím megadása abban az esetben is ajánlott, ha az ügyfél saját e-mail címmel nem rendelkezik, de van a környezetében olyan e-mail cím, amelyen az elektronikus küldeményekhez időszakosan hozzáfér (pl. családtag, ismerős). A kamara ezen az e-mail-címen fogja folyamatosan tájékoztatni a tagot az őket érintő fontos tudnivalókról. A regisztráláshoz szükség van az MVH regisztrációs számra, gazdálkodó szervezet esetében cégjegyzékszámra, adószámra, egyéni vállalkozó esetében a vállalkozói igazolvány számra, őstermelőnél az őstermelői igazolvány számára. Az MHV regisztrációs szám hiánya nem mentesít a regisztrációs kötelezettség alól!

A kamarai nyilvántartásba vétel és a választói névjegyzékbe kerülés az alábbi 3 feltétel együttes teljesülésekor történik meg: 1. A regisztráló letöltötte és kinyomtatta regisztrált adatainak visszaigazolását az online felületről, és azt aláírva elpostázta az ott megjelölt címre az 2. A kamarai hozzájárulás (kamarai nyilvántartási számának pontos feltüntetésével) beérkezett az elkülönített bankszámlára. 3. A regisztrációs iroda – a regisztrációs időszak lezárulása és a megfelelő adatellenőrzések után – visszaigazolta a regisztráció érvényességét.

 

A regisztráláshoz vegye igénybe a kamarai tanácsadó segítségét!

 

Somogyi Sándor
agrárkamarai tanácsadó

06- 30-374-28-14

 

« Vissza
 
 
 
Gyengénlátók számára.
Redics.hu vakok és gyengénlátók számára is olvasható verziója.
 
  Hirdetmények
 

Emergency Service Kft tájékoztató

 
 

Koronavírus járvánnyal kapcsolatos hirdetmény időseknek

 
 

Móra Ferenc Általános Iskola adatkezelési útmutatók

 
 

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás, kormányrendelet

 
 

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás

 
 

Tájékoztatás a Rédicsi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadásáról, ügyintézésről

 
 

Polgármesteri Intézkedés a Rédicsi Napköziotthonos Óvoda bezárásáról

További hirdetmények
  Aktualitások
 

Rédicsi Hírmondó 8. szám
2017-01-02 15:31:26

 
 

Szilveszter Rédicsen
2016-12-30 20:40:41

 
 

Karácsonyi műsor a kultúrházban
2016-12-12 18:37:56

 
 

Házhoz megy a MIKULÁS
2016-11-18 17:53:33

 
 
UMFT
 
Magyar falu program
Impresszum Legyen a kezdőlapom Hozzáadás a kedvencekhez
Megtekintve 1672. alkalommal.